Cross Fitness

Diversiteit aan (functionele) oefeningen, op zeer hoge intensiteit!

Met Cross Fitness train je een diversiteit aan (functionele) oefeningen, op zeer hoge intensiteit. Heel anders dan fitness dus. Bij Cross Fitness ga je hierdoor keer op keer helemaal stuk. Maar écht. Zelfs wanneer je voorheen 6 dagen per week in de sportschool te vinden was, aan hardlopen of zelfs triatlons deed. De intensiteit van Cross Fitness is namelijk echt next level, waardoor je binnen één les al ontdekt dat je niet zo fit bent als je misschien dacht.

De groepsles is niet routinematig en is elke les weer een totaal nieuwe uitdaging. Je hebt hierdoor nooit het idee dat je weer hetzelfde aan het doen bent als de week ervoor. De oefeningen wisselen namelijk per les, zodat je lichaam constant uitgedaagd wordt en de verveling niet toe zal slaan. Al vanaf de eerste les merk je dat de grenzen die in je hoofd hebt bedacht totaal niet overeenkomen met de praktijk. Cross Fitness zal je pushen om verder te gaan en niet op te geven wanneer het even zwaar wordt. Tijdens een workout zoek je namelijk voortdurend die grenzen op. Je gaat zodoende altijd naar huis met het gevoel dat je écht wat hebt gedaan (en bereikt). Dit zal ook te merken zijn aan je conditie die door de hoge intensiteit aanzienlijk toeneemt. Je wordt leniger, atletischer en vele malen sterker dan voorheen. Je gaat een core ontwikkelen waar je u tegen zegt en je spieren leren eindelijk samenwerken doordat de oefeningen zowel zwaar als functioneel zijn. De nadruk ligt immers op trainen met compound of bodyweight oefeningen. Een handstand push-up is namelijk heel iets anders dan een standing dumbbell press met hetzelfde gewicht. En dat verschil merk je meteen. Uiteraard heeft dat intensieve trainen ook invloed op je energieverbruik. Je verbrandt aanzienlijk meer tijdens een Cross Fitness workout dan tijdens een gemiddelde sportschool sessie.

Tot slot ga je merken dat andere cijfers steeds belangrijker zullen worden. Waar je normaal gesproken bezig bent met jouw gewicht op de weegschaal of vetpercentages, merk je bij Cross Fitness dat je nadruk snel verschuift naar cijfers op het gebied van prestaties. Jouw rondetijden en getilde kilo’s worden de voornaamste motivatie van een workout, met een goed lichaam als leuk bijkomend gevolg. Want je kunt er niet omheen: Cross Fitnessers zijn beesten!

Dinsdag

Van 19.00 tot 20.00 uur

 

Reserveer een plek

En wat kost dit?

Helemaal niks extra's! Cross Fitness is inbegrepen binnen onze abonnementen!