Veelgestelde vragen omtrent de coronamaatregelen

Ja, wij zijn gelukkig weer geopend!

Dit kan per e-mail via heerlen@fit-xl.nl of telefonisch via 0457 – 85 6374.

Wij doen ons uiterste best om je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden. Vanwege de drukte kan het echter net wat langer duren dan je van ons gewend bent.

Voor onze club gelden de reguliere openingstijden, door de week van 7.00 tot 22.30 uur en in het weekend van 08.30 tot 14.00 uur.

De overheid verplicht het tonen van een coronatoegangsbewijs bij sportscholen voor iedereen vanaf 18 jaar. Mocht je geen coronapas willen of kunnen gebruiken, neem dan even telefonisch contact met ons op of kom even langs. Dan bespreken je mogelijkheden.

De overheid verplicht het tonen van een coronatoegangsbewijs bij sportscholen voor iedereen vanaf 18 jaar. Als je nog geen 18 bent, hoef je dus geen coronatoegangsbewijs bij ons te tonen.

Je kunt met je coronatoegangsbewijs (dat is een negatieve testuitslag of herstelbewijs) gewoon bij ons trainen. Testen voor toegang is gratis en kun je altijd ergens in de buurt laten doen. Mocht je geen coronapas willen of kunnen gebruiken, neem dan even telefonisch contact met ons op of kom even langs. Dan bespreken je mogelijkheden.

Wij houden de richtlijnen van de overheid en het RIVM aan. Hier vind je alle informatie over testen voor toegang.

Je hoeft niet te reserveren voor de fitness. Bij binnenkomst check je in bij de balie en toon je je coronatoegangsbewijs (dat is een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je bent hersteld van corona). Mocht je geen coronapas willen of kunnen gebruiken, neem dan even telefonisch contact met ons op of kom even langs. Dan bespreken je mogelijkheden.

Check de site van de Rijksoverheid.

Je kunt nog steeds veilig trainen in de club. Wel vragen we je om extra aandacht te geven aan het volgende:

 • Voor toegang tot de club heb je een coronatoegangsbewijs nodig, vergeet deze niet mee te nemen.
 • Blijf voor en na gebruik de apparaten en materialen alsjeblieft schoonmaken. In onze clubs vind je voldoende desinfectiemiddel en schoonmaakdoekjes. Zo houden we de club samen schoon. Wel willen we je vragen geen desinfectie spray direct op de schermen te spuiten. Door het vocht gaan de schermen kapot.
 • Blijf thuis als je klachten hebt.

Wij volgen de richtlijnen van het kabinet en staan in nauw contact met NL Actief – de branchevereniging van erkende ondernemende sport- en beweegbedrijven in Nederland. Dat betekent dat je een coronatoegangsbewijs nodig hebt om bij ons te kunnen trainen. Mocht je geen coronapas willen of kunnen gebruiken, neem dan even telefonisch contact met ons op of kom even langs. Dan bespreken we je mogelijkheden.

Is het antwoord op een of meer van de onderstaande vragen ja? Dan kun je helaas niet bij ons sporten.

 1. Had je in de afgelopen 24 uur een van deze klachten: hoesten, verkoudheid, koorts, benauwdheid of minder smaak of reuk?
 2. Heb je op dit moment een huisgenoot of gezinslid met een van de bovenstaande symptomen?
 3. Is in de afgelopen 14 dagen het coronavirus bij je vastgesteld?
 4. Heb je een huisgenoot of gezinslid die het coronavirus heeft?
 5. Ben je in quarantaine omdat je contact hebt gehad met iemand die het coronavirus heeft.

Vanaf 15 januari 2022 is het dringende advies om een mondkapje te dragen tijdens het verplaatsen in de club. Dit hoeft niet tijdens het trainen.

Mocht je geen coronapas willen of kunnen gebruiken, neem dan even telefonisch contact met ons op of kom even langs. Dan bespreken we je mogelijkheden van bijvoorbeeld het tijdelijk bevriezen van je lidmaatschap.

We vinden het heel vervelend dat je even niet in onze clubs hebt kunnen sporten. Wij bieden je daarom graag een drietal opties voor je betaalde contributie tijdens deze gedwongen sluiting aan:

 1. Ik word/blijf Fit XL VIP!
  Als VIP-member zijn wij je enorm dankbaar voor je steun!
 2. Tegoed op je pasje
  Je ontvangt €25 aan tegoed op je pasje welke je kunt besteden aan Swiss Vitae supplementen, producten uit onze automaat, handdoeken, bidons, etc.
 3. Cadeaubon
  1x Fit XL cadeaubon van 1 maand gratis sporten welke je aan een vriend of vriendin kunt geven die nog geen lid is.

Je hebt recht op compensatie als je geen betalingsachterstand hebt op je abonnement(en).

Het compensatie keuzeformulier is af te halen en in te leveren bij de balie van Fit XL. Dit kan tot 1 april 2022.